Gepost op

De Kinderboekenweek is bezig

Kinderboekenweek 2017

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2017 is Kattensoepgeschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Ieder jaar ontvangt u tijdens de Kinderboekenweek® gratis het Kinderboekenweekgeschenk®  bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken bij uw boekhandel.

KATTENSOEP

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Het thema van Kinderboekenweek 2017 is griezelen. Onder het motto: gruwelijk eng! Actior staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen. Dus kom maar langs… als je durft!

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden.

Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

KNIKKERUIL

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

BOEKENTIPS NODIG? LEES DE KINDERBOEKENKRANT EN DE VOORLEESGIDS

De Kinderboekenkrant® (voor 8 tot 12-jarigen) en de Voorleesgids (voor kinderen van nul tot zes jaar) bieden een overzicht van de leukste boeken bij de Kinderboekenweek. Plus (boeken)tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

Beide magazines zijn rondom de Kinderboekenweek® bij deelnemende boekwinkels verkrijgbaar. Bij bibliotheken is vanaf 4 oktober tevens een speciale Kinderboekenweek Doe-krant verkrijgbaar.

Gepost op

Nieuwe Boeken op de tafels

nieuwe boeken week 36

Weer een indrukwekkende hoeveelheid nieuwe boeken binnengekomen. De nieuwe van Verbogt of het recente Superjuffie, tot aan de man die zijn schaduw zocht. En koken, mensen wat een kookboeken verschijnen er op de tafels. Van Jamie Oliver tot aan de nieuwe Ottolenghi. Ondertussen is de literatour -de boekenweek voor de jeugd begonnen. De nieuwe van Carrie Slee zit daar niet tussen maar vind je wel bij ons. Bij een boekenweek hoort een boekenweekgeschenk bij (op=op), gratis af te halen bij ons in de winkel -en kijk ook even naar de genomineerden voor de literatourprijs. We hopen trouwens dat je gestemd hebt en wie weet heb je binnenkort prijs!

Kortom, stap snel weer binnen en wij helpen je graag

Gepost op

Kookboek van de maand September: Dagelijkse kost

kookboeken

kookboek van de maand septemberElke dag weer inspireert Jeroen Meus honderdduizenden kijkers met zijn geweldige Dagelijkse Kost-gerechten. Van echte klassiekers tot verrassende veggie stoofpotjes, frisse salades, pittige soepen en snelle pasta’s, stuk voor stuk klaargemaakt met liefde en passie.

In 101 nooit eerder gepubliceerde recepten biedt Jeroen je ook nu weer volop verse inspiratie voor de keuken van elke dag. Helder en stap voor stap uitgelegd, toegankelijk voor iedereen.

Eten om te koesteren, zonder franjes, voorbij elke trend of hype. Simpelweg lekker. Dat is koken met gezond verstand.

Van Dagelijkse kost verscheen eerder een serie van vijf kookboeken. Vorig jaar werd het tijd voor vernieuwing en verscheen deel één van een tweede serie kookboeken. Koken met gezond verstand is de subtitel. Deel II bevat 101 recepten die helder, eenvoudig, makkelijk, heerlijk, voedzaam èn betaalbaar zijn. En dat zijn ze.

 

 

Gepost op

Nepal naar Beesd

Het leuke van deze tijd van het jaar: al die nieuwe spullen. Zo kregen we vandaag een doos vol van Sjaal met Verhaal en de oh’s en ah’s klinken bemoedigend Van Nepal naar Beesd, allemaal handgemaakt, uniek en authentiek voor een fatsoenlijk inkomen voor de vrouwen daar. En dat steunen wij graag. #creatingjobs en oh ja, voor de kerst hebben we ze ook alvast ingekocht.

Onderzetters – sleutelhangers